David Lynch do të mbajë një koncert virtual të quajtur “Meditate America”

David Lynch do të mbajë një koncert virtual të quajtur “Meditate America”

Fondacioni David Lynch ka njoftuar një koncert të ardhshëm virtual të titulluar “Meditate America”.

Ngjarja falas do të sjellë së bashku një shumëllojshmëri muzikantësh duke përfshirë Kesha, Elvis Costello dhe Sting (të cilët më parë bashkëpunuan me kineastin në adaptimin e tij të Dune).

Në përputhje me misionin e fondacionit për të mësuar Meditimin Transcendental për të rriturit dhe fëmijët në të gjithë botën, koncerti do të përfitojë përpjekjet për të trajnuar dhe edukuar ata që kanë më shumë nevojë.

Kjo përfshin punëtorët e kujdesit shëndetësor dhe familjet në komunitetet në rrezik gjatë pandemisë së Covid, si dhe veteranët që përballen me çështje të shëndetit mendor të tilla si depresioni dhe PTSD.

Katy Perry gjithashtu do të bëjë një paraqitje në ngjarjen në internet, me këngëtaren që do të intervistohet nga Hugh Jackman rreth amësisë dhe meditimit.

Në maj të këtij viti, David Lynch foli rreth pikturës, krijimit të filmit dhe meditimit nga karantina. Regjisori ka praktikuar Meditimin Transcendental gjatë gjithë jetës dhe karrierës së tij dhe e lidh atë me konceptin e tij  të “kapjes” së ideve si peshku./Insajderi.com

Dazed Magazine