Dyshohet që Michael Jackson drejtonte një grup për trafikimin e fëmijëve

Dyshohet që Michael Jackson drejtonte një grup për trafikimin e fëmijëve

Detaje të hetimeve të nivelit të lartë mbi interesin e supozuar të Michael Jackson për djem të rinj zbulohen në një biografi të re të autorit Dylan Howard, shkruan Mirror, transmeton Insajderi.

FBI dyshoi se Michael Jackson po drejtonte një grup të trafikimit seksual të fëmijëve dhe hetoi ankesat që këngëtari kishte kontrabanduar një fëmijë viktimë të abuzimit seksual në të gjithë SHBA-në.

Sipas dosjeve të zbuluara në një libër të ri, këngëtari i tregonte kujtdo që pyeste për identitetin e djalit 12-vjeçar se ai ishte një kushëri i tij.

Dyshimet e FBI-së për interesin jo të shëndetshëm të këngëtarit për djem të rinj filluan në vitin 1993 pasi LAPD provoi akuzat se Jackson kishte abuzuar me 13-vjeçarin Jordan Chandler.

Policët e bregdetit perëndimor i kërkuan FBI të bashkonte forcat dhe federalët filluan të hetojnë akuza të tjera.

Një linjë pyetjesh i çoi ata në Britani të Madhe dhe pretendimet se Jackson kishte iniciuar seks me telefon me një djalë 13-vjeçar britanik në vitin 1979.

Terry George, një DJ, pohoi se ai e takoi këngëtarin në Leeds dhe të dy mbanë në kontakt.

George, 28 vjeçar dhe një DJ në kohën kur u bënë akuzat,thotë se këngëtari e telefonoi atë dhe  i përshkroi praktikat seksuale në mënyrë grafike dhe e inkurajoi atë të bënte të njëjtën gjë.

Në hetimin e tij për këngëtarin, Howard zbuloi dosjet Federale të cilat tregojnë se LAPD dyshon se Jackson kishte shkelur Aktin e Trafikimit të Skllevërve, i dizajnuar për të ndaluar transportimin e të rriturve ose fëmijëve për “prostitucion, abuzim ose ndonjë qëllim tjetër imoral,”

Ndërsa ai rrëmoi më thellë, Howard zbuloi se akuzat e mëdha nuk ishin plotësisht të pajustifikuara pasi, sipas dosjeve më të fshehta të FBI, një vit para akuzave të Chandler një çift kanadez u thoshte autoriteteve që ata dyshuan se këngëtari kishte kontrabanduar një fëmijë në të gjithë Amerikën me tren.

Ata u thanë hetuesve se Jackson ishte “shumë zotërues i djalit gjatë natës” dhe se ata dëgjuan “zhurma të dyshimta” gjatë udhëtimit. /Insajderi.com