Elon Musk do të ketë shfaqjen e tij SpaceX në HB0

Elon Musk do të ketë shfaqjen e tij SpaceX në HB0

HBO është duke punuar në një seri me episode të limituara në kompaninë e hapësirës ajrore të Elon Musk, SpaceX.

Sipas Variety, shfaqja është frymëzuar nga libri i 2015 Ashlee Vance, Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future.

Me titull SpaceX, seriali i do të përbëhet nga gjashtë episode dhe do të dokumentojë se si Musk zgjedh një ekip inxhinierësh për të punuar në një ishull të largët të Paqësorit ku ata ndërtojnë dhe lëshojnë raketën e parë SpaceX në orbitë.

Shfaqja do të thellohet në epokën e re të eksplorimit hapësinor të financuar privatisht, duke arritur kulmin në lansimin e Falcon 9 të SpaceX, më 30 maj, 2020.

Doug Jung (Star Trek Beyond dhe Mindhunter) është skenarist dhe producent ekzekutiv i serialin, me Channing Tatum, i cili poashtu është producent ekzekutiv nën kompaninë e tij, Free Association.

Edhepse Musk aktualisht nuk është i bashkangjitur në këtë serial, sipërmarrësi është i njohur për vendosjen e fytyrës në të gjitha ndërmarrjet e tij.

Si dhe në krye të SpaceX, Musk zotëron gjithashtu Tesla, në The Boring Company, Neuralink dhe OpenAI.

Miliarderi aktualisht po punon së bashku me Tom Cruise dhe NASA për të xhiruar një film në hapësirën kozmike, ndërsa Neuralink po gjen mënyra për të transmetuar muzikë direkt në trurin tonë./Insajderi.com