Facebook kundërshton dokumentarin që po ‘shtrembëron fakte’

Facebook kundërshton dokumentarin që po ‘shtrembëron fakte’

Në një kundërshtim prej shtatë pikash, Facebook ka hedhur poshtë të gjitha teoritë e paraqitura nga krijuesit e dokumentarit shumë të popullarizuar “The Social Dilemma” – që ngriti pyetje kritike në lidhje me punën e botës së mediave sociale dhe privatësinë e përdoruesve, njofton Insajderi.

“Ne duhet të kemi biseda rreth ndikimit të mediave sociale në jetën tonë. Por ku dokumentar po varrosë substancën në sensacionalizëm,” tha Facebook në një njoftim për shtyp të premten.

“Në vend që të ofrojë një vështrim të nuancuar të teknologjisë, ajo jep një pamje të deformuar të mënyrës se si funksionojnë platformat e mediave sociale për të krijuar një cjap kurban të përshtatshëm për problemet e vështira dhe komplekse shoqërore”.

“Në vend që të ofrojë një vështrim shumëngjyrësh të teknologjisë, ajo jep një pamje të deformuar të mënyrës se si funksionojnë platformat e mediave sociale për të krijuar një arsyetim për problemet e vështira dhe komplekse shoqërore”.

Në një përpjekje për të sqaruar situatën, Facebook zbërthen pretendimet e dokumentarit që trajton përdoruesit si produkte për të rritur numrin e tyre të fitimit.

“Facebook është një platformë e mbështetur nga reklamat, që do të thotë se shitja e reklamave na lejon t’u ofrojmë të gjithë të tjerëve aftësinë për t’u lidhur falas. Ky model lejon bizneset e vogla dhe sipërmarrësit të rriten dhe të konkurrojnë me marka më të mëdha duke gjetur më lehtë klientë të rinj,” shkruan më tej deklarata e platformës sociale.

Ajo gjithashtu theksoi se bizneset që blejnë reklama në Facebook janë të pavëmendshëm për informacionin e përdoruesve. “Ne nuk i shesim informacionet tuaja askujt. Ju gjithmonë mund të shihni interesat e caktuar për ju në preferencat tuaja të reklamave dhe nëse dëshironi, hiqni ato”.

Duke adresuar çështjen e shitjes së informacioneve false në platformë, Facebook tha: “Ideja që ne lejojmë që informacionet false të futen në platformën tonë, ose që ne disi të përfitojmë nga kjo përmbajtje, është e gabuar. Facebook është e vetmja platformë e madhe e mediave sociale me një rrjet global me më shumë se 70 partnerë të kontrollit të fakteve, të cilët rishikojnë përmbajtje në gjuhë të ndryshme në botë”.

Facebook gjithashtu iu përgjigj një sërë akuzash të tjera, përfshirë varësinë e përdoruesve nga mediumi, algoritmet e Facebook, mbrojtjen e privatësisë së përdoruesve, përmbajtjen që çon në polarizim në internet dhe mbrojtjen e integritetit të zgjedhjeve.

“Ne e dimë që sistemet tona nuk janë perfekte dhe ka gjëra që na mungojnë. Por ne nuk jemi duke qëndruar duarkryq dhe të lejojmë që informacioni fals ose i urrejtjes të përhapet në Facebook”, gjigandi i mediave sociale u komunikoi përdoruesve të tij. /Insajderi.com

Burimi: Geo Tv