Feministët theksojnë prapavijë seksiste pas kritikave që Loredana po merr së fundmi

Feministët theksojnë prapavijë seksiste pas kritikave që Loredana po merr së fundmi

Për javë të tëra, dhjetëra mijëra fansa të repit po flasin për rastin e mashtrimit Petra Z., një grua 53-vjeçare nga Zvicra, të cilës iu vodhën 750,000CHF nga një mashtrim. Reperja. Loredana dhe disa anëtarë të familjes dyshohet se fshihen pas mashtrimit, në të cilin u shfrytëzuan besueshmëria dhe manipulueshmëria e viktimës.

Loredana është në gjyq që nga viti i kaluar. Në javët e kaluara, tema u aktualizua përsëri pas një interviste me Petra Z., në të cilën ajo deklaroi se kishte probleme financiare dhe se nuk kishte para për të paguar për funeralin e nënës së saj.

Disa ditë më parë, reperi gjerman Bushido publikoi një deklaratë befasuese në të cilën ai iu drejtua drejtpërdrejt Petra Z. dhe i ofroi të paguante për funeralin e nënës së saj. Përveç kësaj, ai gjithashtu dëshiron ta mbështesë atë financiarisht në mënyrë që ajo të mund të menaxhojë të paktën pasojat më të këqija të humbjes financiare.

Pasi kritikat për Loredana u ngritën më së fundmi, u rrit edhe rezistenca. Sidoqoftë, jo nga Loredana, por nga feministet në Tëitter që dyshojnë se prapavijë seksiste pas kritikve ndaj Loredanës. Loredana po kritikohet, megjithatë, reperi gjerman Gzuz, i cili gjithashtu akuzohet për krime të rënda, po mbështetet nga komuniteti i repit.

 “Një numër i pabesueshëm i reperëve kanë kryer krime dhe po ndërtojnë karrierën e tyre mbi to. Ajo që supozohet të ketë bërë Loredana nuk është e lezetshme. Por është hipokrite të dëshirosh ta “bojkotosh” atë dhe në të njëjtën kohë të festosh reperët e tij të preferuar mashkull (ish)-kriminelë për origjinalitetin” – Johann Voigt, një përdorues në Twitter.

Reperi gjerman, Bushido është kundër asaj që një rast mashtrimi të shndërrohet në një debat seksizmi dhe të mos titullohet “mashtrim” si i tillë.

“@allesbackspin dhe @hiphopde hedhin akuza për seksizëm, në vend që t’i referohen një “mashtrimi” si një “mashtrim”. E pështirë”, shkruan në një postim në Instagram reperi gjerman.