Festivali i Arteve dhe Kulturës Tradicionale “EtnoFest” ka shpallur listën e fituesve

Festivali i Arteve dhe Kulturës Tradicionale “EtnoFest” ka shpallur listën e fituesve

Një prej festivaleve që arritën të mbahen pavarësisht epidemisë Covid-19, ishte edhe festivali Etnofest, i cili këtë vit festoi 10 vjetorin e tij.

Ky edicion jubilar, që si zakonisht, u mbajt në fshatin Kukaj,  kishte si tematikë gratë dhe diellin.

Pjesë e festivalit, përpos shfaqjeve teatrale dhe performancave, ishin ekpozita, panele diskutimesh, muzikë live dhe kuzhinë tradicionale.

“Gjuetarët e Artemidës”, një performancë teatrale nga Artpolis, kryesoi në këtë edicion duke marrë çmimet kryesore të fesivalit, si “Shfaqja më e mirë” dhe “Performanca më e mirë”.

Më poshtë po sjellim për ju, listën e plotë të çmimeve të këtij viti.

 1. Shfaqja më e mirë: “Gjuetarët e Artemides” – Art Polis, Prishtinë
  2. Perfomanca më e mirë: “Gjuetarët e Artemides” – Art Polis, Prishtinë
  3. Regjia më e mirë : Naser Shatrolli për shdaqjen “Frigoriferi”
  4. Aktori më i mirë : Florent Salihu ne shfaqjen “Frigoriferi”
  5. Aktorja më e mirë: Ajshe Useini në monokomedinë ” Ballkanibalizëm” – Oda -Tetovë
  6. Etno Ansambli më i mirë: “Bresana” -Opojë
  7. Valltari më i mirë – Enver Osmani
  8. Kostumografia më e mirë : Etno ansambli “Katarina Josipi” – Zym i Hasit
  9. Etnoperfomanca më e mirë : dyshja e vallëtarëve Feim Leka dhe Patriot Osmani
  10. Instrumentisti më i mirë: Naser Zeqiri – Bresanë, Opojë
  11. Çmimi i karrierës: Haqif Mulliqi

 

/Insajderi.com