Filmi që ekspozon dështimin e SHBA-së në parandalimin e pandemisë

Filmi që ekspozon dështimin e SHBA-së në parandalimin e pandemisë

Ndërsa shumica e Shteteve të Bashkuara po bënin atë çfarë bënë për të shmangur COVID-19, Alex Gibney ishte i zënë duke bërë një dokumentar në lidhje me dështimin e qeverisë për të ndaluar përhapjen e Coronavirusit, njofton Insajderi.

Kineasti fitues i çmimeve Oskareve vitet e fundit ka fokusuar kamerën e tij mbi themeluesin e Theranos Elizabeth Holmes (“The Investor: Out for Blood in Silicon Valley”), korrupsionin e korporatave (“Dirty Money”), oligarkun rus Mikhail Khodorkovsky (“Citizen K”) dhe Kishën e Shkencologjisë (“Going Clear”).

Krijimtaria e tij ndër vite e përgatiti atë të kronikonte pandeminë e Coronavirusit në kohë reale, duke drejtuar së bashku me bashkëpunëtoren e shpeshtë Ophelia Harutyunyan dhe producenten e “The Weekly”, Suzanne Hillinger.

Klipi prezantues i filmit “Totally Under Control” përcakton atë që Koreja e Jugut bëri menjëherë për të frenuar virusin. Në pak më shumë se një minutë, “Totally Under Control” tregon se çfarë mund të kishte qenë e mundur nëse Shtetet e Bashkuara do të kishin zbatuar protokolle të ngjashme. /Insajderi.com

Burimi: HuffPost