Filmi “The Witches” kritikohet nga personat me aftësi të kufizuara

Filmi “The Witches” kritikohet nga personat me aftësi të kufizuara

Një version i ri filmik i romanit “Shtrigat” e Roald Dahl është kritikuar për përshkrimet e tij të ndryshimit të gjymtyrëve.

Filmi, i cili luan Anne Hathaway, përmban personazhe negative që kanë dëmtime të dallueshme të duarve dhe këmbëve.

Aktori i humorit Alex Brooker, i cili ka dëmtime të duarve dhe krahëve, i tha BBC se imazhet “ishin shumë të paqarta” dhe mund të “shtonin stigmën” rreth aftësive së kufizuara.

Studioja e filmit Warner Bros thanë se ishin “thellësisht të trishtuar” kur kishin kuptuar se filmi “mund të shqetësonte njerëzit me aftësi të kufizuara”.

Në një deklaratë, kompania tha: “Nuk ishte kurrë qëllimi që shikuesit të ndiejnë se krijesat fantastike, jo-njerëzore kishin për qëllim t’i përfaqësonin ato”.

Drejtuar nga Robert Zemeckis, The Witches është versioni i dytë në ekranin e madh të romanit të Dahl rreth shtrigave të maskuara që komplotojnë për t’i kthyer fëmijët në minj.

Në librin origjinal, shtrigat përshkruhen se kanë “thonj të hollë të lakuar” në vend të thonjve të duarve, dhe këmbë që “kanë skaje katrore pa gishtërinj në to fare”./Insajderi.com

BBC News