Forbes shpall dokumentarin e David Attenborough si më të rëndësishmin e vitit

Forbes shpall dokumentarin e David Attenborough si më të rëndësishmin e vitit

Ka të ngjarë që askush në Tokë nuk ka pasur një jetë të ngjashme me David Attenborough.

Transmetuesi I BBC ka qenë zëri qetësues i dokumentar rrëfyes për natyrën që nga fillimi i dokumentarëve të natyrës; Attenborough u nis për të eksploruar globin në të njëzetat e tij dhe që nga ajo kohë ka transmetuar për publikun mrekullitë e botës natyrore.

Attenborough tani është 94 vjeç, dhe gjatë gjithë jetës së tij të gjatë, ka parë botën natyrore të thahet para syve të tij. Ai duket se është lodhur duke heshtur për këtë.

Shkalla e problemit është aq mbizotëruese, aq gjigande, saqë mund të jetë e vështirë për tu përthithur dhe për të komunikuar përmes një dokumentari të vetëm. Por, duke inkuadruar shkatërrimin e mjedisit përmes syve dhe karrierës unike të Attenborough, A Life on Our Planet arrin të humanizojë një çështje që shpesh mund të duket e largët dhe disi abstrakte.

Ashtu si Lorax, i cili flet për pemët, Attenborough dëshmon faktin se një sasi e konsiderueshme e botës së egër ka humbur përgjithmonë, duke krijuar një pamje të tmerrshme të një të ardhme jo shumë të largët, në të cilën njerëzimi vazhdon rrugën e vetë-shkatërrimit të pakuptimtë./Insajderi.com

Burimi: Forbes