Fotografi radikale të fotografëve japonez të pasluftës

Fotografi radikale të fotografëve japonez të pasluftës

Mes viteve 1957 dhe 1972 fotografia japoneze përjetoi revulucion. Këto imazhe janë të përgjedhura nga magazine Provoke.

Këto grupe janë të inspiruara nga përditshmëria e pasluftës, ndikimi amerikan, post depresioni, kultura japoneze dhe një tendencë e theksuar për ashpërsi.

Marrëdhënia mes gjuhes dhe fotografisë, mes artit dhe rezistencë politike, është temë e vazhdueshme e këtyre fotografëve, që fotografinë e shohin si gjuhë alternative./Insajderi.com