Frika nga Covid-19 po ndryshon mënyrën se si mendojmë

Frika nga Covid-19 po ndryshon mënyrën se si mendojmë

Frika nga përhapja e epidemisë mund të na ndryshojë menyrën e të reaguarit ndaj marrëdhënieve të zakonshme, duke na shtyrë të sillemi në mënyra të papritura.

Kjo frikë na shtyn të bëhemi më shumë conformist dhe më pak të pranueshëm për gjëra jashtë të zakonshmes. Gjykimet tona morale dhe qasja ndaj seksualitetit tentojnë të jenë më conservative, raporton BBC, shkruan Insajderi.

Njerëzit janë qenie sociale që kanë evuluar për të jetuar në grupe të mëdha, ndaj sjellja e sistemit imunitar, i modifikon sjelljet me njerëzit për të minimizuar përhapjen e sëmundje, duke na dërguar kështu në distancim social instiktiv.

Eksperimente të ndryshme kanë treguar që ne bëhemi më conformist dhe të bindur kur janë të frikësuar./Insajderi.com