Gashtë vite pas “Gone Girl”, David Fincher kthehet me filmin e ri “Mank”

Gashtë vite pas “Gone Girl”, David Fincher kthehet me filmin e ri “Mank”

Sapo ka dalur traileri i filmit Mank, filmi i parë i David Fincher që nga Gone Girl në 2014.

Me Gary Oldman në rolin e Herman J. Mankieëicz -skenaristi i filmit Citizen Kane nga Orson Welles, filmi është një kthim në Epokën e Artë të Hollyëood, paraqitur me ngjyra bardhë e zi.

“Hollyëoodi i viteve 1930 rivlerësohet përmes syve të kritikut të ashpër shoqëror dhe skenaristit alkoolik Herman J. Mankieëicz”, ndërsa ai garon për të përfunduar skenarin e Citizen Kane”, thuhet në përshkrimin e filmit.

Me skenar dhe regji nga Fincher, kasta e Mank përfshin Tom Burke (The Souvenir) si vetë Orson Welles, së bashku me Amanda Seyfried, Lily Collins, Ferdinand Kingsley, Tom Pelphrey, dhe më shumë.

Në fund të vitit të kaluar, u njoftua se Trent Reznor dhe Atticus Ross i Nine Inch Nails janë duke bashkpunuar edhe një herë me Fincher,pasi kishin punuar më parë në dramën e regjisorit në 2010 për Social Network, i cili fitoi një Oskar për rezultatin e tij (së bashku me dy të tjerë për montazh dhe skenar).

Në fillim të këtij viti, ndërkohë, ndërsa klasat mbaheshin online për shkak të bllokimit, Fincher zakonisht i paqasshëm, befasoi 450 studentë të filmit me një master  klasë në internet.

Mank është planifikuar të dalë në kinema në nëntor dhe në Netflix më 4 dhjetor. Shikoni trailerin më poshtë./Insajderi.com

Burimi: Dazed