Gazeta zvicerane ’20 minuten’ shkruan për sukseset e reperes shqiptare: Loredana meriton më shumë se kushdo tjetër

Gazeta zvicerane ’20 minuten’ shkruan për sukseset e reperes shqiptare: Loredana meriton më shumë se kushdo tjetër

Vlerësimet vjetore të Spotify tregojnë: Gjithnjë e më shumë muzikantë zviceranë arrijnë miliona klikime me këngët e tyre, shkruan gazeta zvicerane 20 Minuten, transmeton Telegrafi.

Në fund të vitit, Spotify u siguron muzikantëve një analizë të hollësishme se sa shpesh, kur dhe ku u dëgjuan këngët e tyre gjatë vitit.

Ditët e fundit, artistë të shumtë zviceranë kanë ndarë rezultatet me fansat e tyre.

© Loredana Zefi [instagram]

Përveç artistëve të mëdhenj si Loredana, Luca Hänni ose DJ Antoine, artistë të tjerë si Melody Symphony, Stereo Lynx, Damian Lynn, Sea Dahu ose Native arrijnë shtatë numra shifrorë në Spotify.

Sigurisht, kjo lidhet me faktin e thjeshtë që tregu i transmetimit vazhdon të rritet.

Në Zvicër, gati 60 përqind e muzikës u transmetua në vitin 2018, me vetëm 24 përqind të shitura fizikisht.

Nga Skillz e Babastars në Solo, Review me Skivin

Numri i përdoruesve të Spotify gjithashtu rritet në mënyrë të qëndrueshme: Aktualisht, ofruesi ka 113 milionë përdorues që paguajnë në të gjithë botën, 248 milionë njerëz përdorin shërbimin çdo muaj sipas Spotify.

Loredana është artistja më e vlerësuar
Drejtuesja e padiskutueshme e muzikantëve më të thjeshtë të Zvicrës është Loredana. Reperja gjermane nga Lucerne mblodhi një shifër mbresëlënëse- plot 280 milionë transmetime në platformën Spotify në vitin 2019. Platforma gjithashtu ka 8.7 milionë dëgjues.

View this post on Instagram

❤️ 📸 @dafineneziri

A post shared by Loredana (@loredana) on

Nuk do të pasuroheni me Spotify
Miliona transmetime, megjithatë, nuk do të thotë miliona në llogari: Nëse një këngë është luajtur një milion herë, Spotify transferon rreth 4000 franga tek autorët.

Në rastin e Loredanës, kjo rezulton në një sasi të madhe deri në 1.1 milion franga.