Harry sheh botën ndryshe që kur filloi ‘të ecte në këpucët’ e bashkëshortes

Harry sheh botën ndryshe që kur filloi ‘të ecte në këpucët’ e bashkëshortes

Duka i Sussex ka pranuar jeta e tij si një anëtar i Familjes Mbretërore nënkuptoi se ai nuk kishte kuptim të paragjykimeve racore të pavetëdijshme.

Princi Harry tha se iu deshën shumë vite – dhe përvoja e “jetesës” në këpucët e gruas së tij Meghan – për të njohur dhe kuptuar problemin.

“Nuk kisha ide se ekzistonte,” tha ai.

Duka i bëri vërejtjet në bisedë me mbështetësin e lëvizjes “Black Lives Matter”, Patrick Hutchinson.

Hutchinson, një trajner personal, u bë i famshëm pasi u fotografua duke ndihmuar një person të bardhë të plagosur të arrinte deri të një vend i sigurt, gjatë një përplasjeje midis grupeve të protestës, një veprim për të cilin Harry e vlerësoi atë.

Duke folur nga shtëpia e tij në Santa Barbara, California, përmes një video telefonate, duka tha: “Nuk mund t’i drejtosh gishtin dikujt. Nuk mund ta dalloni dikë me gisht, veçanërisht kur bëhet fjalë për njëanshmëri të pavetëdijshme”.

“Por sapo ta kuptoni ose të ndiheni paksa pakëndshëm, atëherë barra është mbi ju që të dilni dhe të edukoni veten sepse injoranca nuk është më një justifikim”.

“Dhe paragjykimi i pavetëdijshëm, nga kuptimi im, duke pasur prejardhjes dhe edukimin tim, nuk kisha ide se çfarë ishte. Nuk kisha ide që ekzistonte”.

“Pastaj, është e trishtë të thuhet, po mu deshën shumë, shumë vite për ta kuptuar, veçanërisht atëherë kur jetoja një ditë ose një javë në këpucët e gruas sime”. /Insajderi.com