“I kam dy tentim-vrasje dhe 27 armëmbajtje pa leje”, sot mbahet seanca për reperin gjilanas

“I kam dy tentim-vrasje dhe 27 armëmbajtje pa leje”, sot mbahet seanca për reperin gjilanas

Që nga viti 2001 e deri më tani, Ardian Xhaferi, i njohur ndryshe si ‘‘The mike’’, anëtar i grupit muzikor ‘‘E7’’, është dënuar 20 herë nga Gjykata Themelore e Gjilanit, për vepra të ndryshme penale.

Sipas Gjykatës Themelore të Gjilanit, Ardian Xhaferi ka edhe një lëndë aktive për ‘‘tentim vrasje dhe armëmbajtje pa leje’’, që është në rigjykime dhe epilogun përfundimtar pritet ta marrë këtë të premte.

‘‘Ekziston vetëm edhe një lëndë e Ardian Xhaferit që është aktive dhe atë me nr.PKR.nr.3/2014, e cila është kthyer në rivendosje, dhe e njëjta është treguar për rigjykim me datë 03.09. 021, pra këtë të premte-pas tri ditëve, e besoj se do ta marr epilogun përfundimtar’’, ka bërë të ditur kryetari i kësaj Gjykate Ramiz Azizi.

Sipas Gjykatës, Xhaferit iu është shqiptuar dhjetë (10) herë dënim me gjobe për vepra te ndryshme penale, pesë (5) herë është dënuar me burg efektiv përfshirë këtu edhe një dënim më gjobë, katër (4) herë dënim më kusht, përfshirë një gjobë dhe një herë i është shqiptuar masë educative, raporton ‘Betimi për Drejtësi.

Në vitin 2007, ‘‘The mike’’, ishte dënuar më 5 muaj burgim efektiv për veprën penale ‘‘Armëmbajtje pa leje’’, nga neni 328.

Po në këtë vit, anëtari i grupit ‘‘E7’’, ishte dënuar më 150 euro gjobë për veprën penale ‘‘lëndim i lehtë trupor, nga neni 153.

 

Poashtu, për veprën penale ‘‘shkaktim i rrezikut të përgjithshëm’’, nga neni 291, i njëjti ishte dënuar me 1 vit më burgim efektiv.

Në vitin 2009, reperi nga Gjilani ishte dënuar dy herë më gjobë. Një herë për veprën penale ‘‘Armëmbajtje pa leje’’, ku ishte dënuar më 500 euro gjobë dhe për veprën penale ‘‘lëndim i lehtë trupor ishte dënuar më 150 euro gjobë.

Kurse, gjithnjë sipas Gjykatës, në vitin 2010, Xhaferi ishte dënuar pesë herë brenda këtij viti. Për veprën penale ‘‘lëndim i lehtë trupor’’ ishte dënuar tre herë, 2 herë më ka 200 euro gjobë dhe një herë dënimi me kusht 5 muaj për dy vite. Ndërsa dy herë të tjera ishte dënuar për veprën penale ‘‘Kansoje’’ nga neni 161, herën e parë më 200 euro gjobë dhe herën e dytë më 360 euro gjobë për këtë vepër.

Edhe në vitin 2011, Xhaferi ishte dënuar 4 muaj me kusht për dy vite, për veprën penale lëndimi i lehtë trupor.

Gjykata Themelore e Gjilanit, në vitin 2012 Xhaferin e kishte dënuar më 1 vit e 8 muaj burg për një pjesë të lëndë për veprën penale ‘‘vrasje në tentative’’ nga neni 146 , ku sipas Gjykatës për një pjese lënda është kthyer në rigjykim, ndërsa për një është vërtetuar.

Më 3 muaj burgim efektiv Xhaferi ishte dënuar në vitin 2014 për veprën penale ‘‘fshehja e sendeve te vjedhura’’, nga neni 345. Kurse dy vite më vonë (2016), sipas Gjykatës i njëjti është dënuar më 300 euro gjobë për veprën penale ‘‘Vjedhje grabitqare’’, nga neni 318.

Për vepre penale ‘‘posedim të narkotikëve’’, nga neni 275, në vitin 2016, ‘‘The mike’’, ishte dënuar më dënim kumulativ me gjobë 300 euro dhe me burgim me kusht 1 vit për dy vite.

‘‘Vjedhja e shërbimeve’’ , nga neni 326 ishte vepra për të cilën Xhaferi në vitin 2017 ishte dënuar më 100 euro gjobë.

Dënimi kumulativ me gjobë 700 euro dhe me burgim efektiv 7 muaj, reperit i ishte shqiptuar në vitin 2018 për veprën penale ‘‘vjedhja e rëndë’’, nga neni 327.

 

Për veprën penale ‘‘vjedhja e rëndë’’, i njëjti ishte dënuar 2 vite më kusht edhe në vitin 2019. Po në këtë vit Ardian Xhaferi ishte dënuar më 250 euro gjobë për veprën penale ‘‘lëndim i lehtë trupor’’, nga neni 185.

Kurse, edhe vetë reperi në një emision televiziv ishte shprehur se ka shumë vepra penale.

“63-64 janë aktive. Duke nisur nga fajde, tentim-vrasje, prej vjedhjes, prej drogës, prej armëmbajtjes pa leje. Krejt llojet e mundshme që ekzistojnë në Kodin Penal të Kosovës”, ka thënë Xhaferi, kur është pyetur se për çka ndiqet nga organet e hetuesisë.

“I kam dy tentim-vrasje dhe 27 armëmbajtje pa leje”, ka shtuar Xhaferi, në një intervistë të para nëntë muajve, për ‘‘Gjoni Black me Meriton Mjekiqin’’./Insajderi.com