Instagrami është duke i ndrryshuar më në fund politikat lidhur me lakuriqësinë

Instagrami është duke i ndrryshuar më në fund politikat lidhur me lakuriqësinë

Pas shumë vitesh polemikash, Instagram dhe Facebook do të azhurnojnë politikën e tyre për lakuriqësinë, për të ndihmuar në përfundimin e diskriminimit të grave me ngjyrë dhe me peshë më të madhe në platformën e saj, si dhe për të siguruar që të gjitha llojet e trupit të trajtohen në mënyrë të drejtë.

Lajmi vjen pasi Instagram u akuzua për censurimin e modeles me ngjyrë, plus-size Nyome Nicholas-Williams në gusht.

Fotografitë e saj ulur në një karrige, e veshur me pantallona të shkurtra çiklizmi dhe duke mbuluar gjinjtë me krahë, u hoqën nga platforma për pretendimin e shkeljes së udhëzimeve gjysmë-lakuriq të platformës.

Platforma u akuzua për diskriminim të përsëritur të njerëzve me ngjyrë, përdoruesve të madhësive shtesë dhe bashkësive të tjera të margjinalizuara, duke fshirë fotot e tyre, ndërsa lejonte foto të ngjashme të grave të bardha të dobëta gjysmë të zhveshura në burimet e saj.

Ajo që pasoi ishte një valë mbështetje nga krijuesit e përmbajtjes: Një peticion u nis dhe u nënshkrua nga pothuajse 17,000 njerëz dhe u krijuan vepra arti mbështetëse e Nicholas-Williams.

Stephanie Yeobah, një tjetër ndikuese me ngjyrë ‘plus-size’, e ngriti çështjen në Instagram direkt në emër të saj dhe aktivistja Gina Martin, e cila udhëhoqi akuzën për të parë ligjin jetësor kundër mbipeshimit, rriti kauzën. Fushata madje arriti edhe në rrugë me mbishkrime të pikturuara nëpër muret e Londrës./Insajderi.com

Burimi: Dazed Magazine