Këngëtarja shqiptare kujton tmerret e luftës: Gjak, frikë, vuajtje, të gjitha vijnë në ëndrrat e mia

Këngëtarja shqiptare kujton tmerret e luftës: Gjak, frikë, vuajtje, të gjitha vijnë në ëndrrat e mia

Në 20-vjetorin e luftës në Kosovë dhe bombardimit të forcave të NATO-s, këngëtarja shqiptare Rona Nishliu ka risjellë përjetimet e saj të dhimbshme që ende dhe sot i ndjen.

Rona Nishliu ka ndarë dhimbjen e saj me fansat në Instagram, ku ka publikuar edhe dy foto që i kujtojnë atmosferën e asaj kohe dhe dhimbjet e njerëzve që humbën, ëndrrat dhe shtëpitë e tyre.

“Kjo ishte situata ime dhe e qindra mijëra bashkëqytetarëve të mi në Kosovë 20 vite më parë. Ndërgjegjja ime po kalon një proces sistematik të të riprodhuarit kujtime nga lufta duke më kthyer atmosferën e saj çdo mbrëmje të shkurtit dhe marsit, në ëndrrat e mia. Shtëpi tek e cila ende nuk mund të shkoj, familjarë që kanë ndërruar jetë, forcat militante serbe, rrënim, gjak, frikë, vuajtje, të gjitha vijnë në ëndrrat e mia dhe zgjohem e mbuluar nga djersë të ftohta. Është e rëndësishme të kujtojmë të shkruarën që të mos përsëritet kurrë më. Paqe!”, ka shkruar Nishliu.

https://www.instagram.com/p/BvexTKllaVs/?utm_source=ig_web_copy_link