Këngëtarja turke vdes pas 288 ditësh grevë urie

Këngëtarja turke vdes pas 288 ditësh grevë urie

Këngëtarja dhe kolegët e saj kishin filluar grevën pasi ishin burgosur dhe kishin protestuar ndaj Qeverisë së Turqisë, thuhet sipas një postimi të grupit në Twitter, shkruan The Guardian.

Grupi “Yorum”, të njohur për këngët e tyre të protestës, kishin thënë se 28-vjeçarja kishte ndërruar jetë të premten në një shtëpi në Stamboll, aty ku ajo ishte duke e organizuar grevën e urisë.

Grupi është kryesisht i zhanrit popullor dhe në vitin 2016 u është ndaluar të performojnë, çka edhe autoritetet kanë burgosur disa prej anëtareve të tyre.

Fjalët emocionuese të fëmijëve gjatë këtyre ditëve të karantinës