Këtë vit do të kemi një edicion aspak të zakontë të Eurovision-it

Këtë vit do të kemi një edicion aspak të zakontë të Eurovision-it
Burimi i fotografisë: AP Photo/Sebastian Scheiner

Kufizimet COVID-19 që thoshin se njerëzit duhej të qëndronin larg turmave të mëdha, të shmangnin udhëtimet ndërkombëtare dhe të qëndronin në shtëpi ishin një recetë katastrofike për Eurovision 2020.

Që nga shtatori i vitit 2020, ekipi që qëndron pas Eurovision kanë vlerësuar mundësitë e tyre për konkursin e këtij viti. Sidoqoftë, tani është konfirmuar që Eurovision 2021 do të transmetohet më 22 maj në BBC One, shkruan Bustle, transmeton Insajderi.

Ekipi organizues i spektaklit ka shpjeguar në faqen e tyre të internetit se biletat për shfaqjen 2020 do të jenë akoma të vlefshme këtë vit. Sidoqoftë, është e paqartë nëse do të ketë audiencë, në përputhje me kufizimet e COVID-19.

Organizatorët konfirmuan këtë lajm për BBC por thanë se u është dashur të zbatojnë disa modifikime të vogla. Për shembull, nëse aktet nuk mund të jenë në konkurs personalisht për ndonjë arsye në lidhje me COVID-19, ata do të lejohen të dërgojnë një version të regjistruar të performancës së tyre.

Kjo mund të duket pak e padrejtë, pasi të këndosh drejtpërdrejt është shumë më e vështirë, por organizatorët kanë theksuar se ka udhëzime të rrepta që artistët duhet të ndjekin, të cilat përfshijnë “regjistrimi do të bëhet në kohë reale (siç do të ishte në konkurs ) pa bërë asnjë redaktim në vokal ose ndonjë pjesë të performancës pas regjistrimit”. /Insajderi.com