Kjo është domethënia e emrit të djalit të Rafiqës

Kjo është domethënia e emrit të djalit të Rafiqës

Rafiqe Tërnava sot është bërë nënë duke sjell në jetë një djalë të cilin ajo e ka pagëzuar me emrin, Atik.

Ish kandidatja për deputete në Kuvendin e Kosovës, Rafiqe Tërnava, tani këshilltare në Ministrinë e Jashtme të Kosovës, është bërë nënë sonte.

Rafiqja e ka lajmëruar ardhjen në jetë të foshnjës së saj me një story në Facebook, derisa ajo që bëri përshtypje ishte emri i djalit të saj, Atik.

Por, nga ku u frymëzua vajza e kreut të Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK), për këtë emër.

Sipas asaj që shkruan në ëikipedia, domëthënia e emrit Atik, që në arabisht me shkronja latine shqiptohet si Atiq. Pra, kemi të bëjmë me një emër arab.

Emri është shumë i përhapur në botën arabe dhe si emër përmendet disa herë në ajetet kuranore.

Në kuptimin e gjërë, sipas arabëve, ky emër ngërthen në vete cilësitë e të qenit transparent, krijues, aktiv, kompetent dhe i lumtur.