Riposa in pace maestro

Lamtumira e shkruar e kompozitorit italian

Lamtumira e shkruar e kompozitorit italian

Dje na la një trashëgimi muzikore, Ennio Morricone që ka prekur miliona njerëz nëpër botë… dhe një letër me një lamtumirë të veçantë për të dashurit e tij.

“Unë, Ennio Morricone kam vdekur”, fillon teksti që shkroi vetë kompozitori italian.

Vdekja e tij ndodhi këtë të hënë në Romë. Ai ishte 91 vjeçar, njofton Insajderi.

Morricone, që u kujdes për kolonat muzikore të më shumë se 400 filmave dhe autori i disa prej melodive më të famshme në historinë e filmit, u pranua në një klinikë në kryeqytetin italian, pasi u rrëzua dhe theu femurin.

Menjëherë pasi vdekja e tij u bë e ditur, në dyert e klinikës ku ishte, avokati dhe shoku i tij Giorgio Assumma zbuluan lamtumirën e fundit për shtyp.

Një tekst emocionues , me një fund plot dashuri dhe emocion, si filmat e shkëlqyeshëm që solli në jetë.

Më poshtë letra e plotë e Morricone

“Unë, Ennio Morricone, kam vdekur.

E njoftoj si të tillë për të gjithë miqtë që ishin gjithmonë pranë meje dhe gjithashtu për ata pak të largët që i them lamtumirë me shumë dashuri. Është e pamundur t’i përmendësh të gjithë.

Por një kujtim i veçantë është për Peppuccio dhe Roberta, miq vëllazëror që janë shumë të pranishëm në vitet e fundit të jetës sonë.

Ekziston vetëm një arsye që më shtyn të përshëndes të gjithë si kjo dhe të festoj një funeral në mënyrë private: Unë nuk dua të ju shqetësoj.

Unë përshëndes me shumë dashuri Inés, Laura, Sara, Enzo dhe Norbert, sepse kanë ndarë me mua dhe familjen time pjesën më të madhe të jetës sime.

Dua të kujtoj me dashuri motrat e mia Adriana, María, Franca dhe të dashurit e tyre dhe t’i njoftoj ata se sa i kam dashur ata.

Një përshëndetje e plotë, intensive dhe e thellë për fëmijët e mi Marco, Alessandra, Andrea, Giovanni, nusja ime Monica dhe nipërit e mi Francesca, Valentina, Francesco dhe Luca.

Shpresoj të kuptoni se sa shumë ju kam dashur.

Së fundmi, Maria (por jo e fundit). Unë i ripërtërij asaj dashurinë e jashtëzakonshme që na ka mbajtur së bashku dhe që pendohem që u largova.

Për të është lamtumira më e dhimbshme.” /Insajderi.com