Lëng vishnje për një gjumë më të gjatë

Lëng vishnje për një gjumë më të gjatë

Stresi dhe burimet e nxehtësisë shkaktojnë pagjumësi dhe kur ajo përsëritet çdo natë shkaktohet lodhje, rënie e energjisë, dekoncentrim, marramendje, dhimbje koke.

Për të përmirësuar cilësinë e gjumit, provoni zgjidhje alternative që përjashtojnë përdorimin e sedativit. Studimet kanë treguar se vishnjat e tharta janë antipagjumësi. Vetëm dy gota lëngje të kësaj frute të shijshme do t’ju ndihmojnë të bini në gjumë më shpejt, transmeton ksp.

Në studim morën pjesë njerëz që vuajnë nga pagjumësia. Për një periudhë prej dy javësh, ata pinë 500 ml lëng vishnje çdo ditë, dhe në dy javët e ardhshme një pije placebo, e ngjashme me këtë lëng.

Të gjithë të anketuarit thanë se flinin gjithnjë e më shumë. Rezultatet e studimit zbuluan se lëngu i vishnjës mund të zgjatë gjumin për një mesatare prej 84 minutash.

Shkencëtarët shpjegojnë se kjo është për shkak se ky fryt është një burim natyror i melatoninës, një hormon që ndikon në gjumë. Ajo përmban tryptophanin e aminoacideve dhe është gjithashtu përgjegjës për një gjumë cilësor.