Megan Thee Stallion kërkon drejtësi për Breonna Taylor në SNL

Megan Thee Stallion kërkon drejtësi për Breonna Taylor në SNL

Këtë fundjavë, Megan Thee Stallion bëri debutimin e saj në Saturday Night Live, duke interpretuar “Don’t Stop” me Young Thug dhe “Savage” (me Beyoncé). Sidoqoftë, ajo gjithashtu përdori hapësirën e saj si e ftuara e parë e sezonit të ri të emisionit për të kërkuar drejtësi për Breonna Taylor.

 

Thirrja për drejtësi erdhi pjesërisht përmes shfaqjes së “Savage”, kur Megan Thee Stallion dhe valltarët e saj ndaluan muzikën për të mbajtur fjalimin e Malcolm X “Kush të mësoi të urresh vetveten”, duke përfshirë linjën: “Më e parespektuara, e pambrojtura, e lënë pas dore personi në Amerikë është gruaja me ngjyrë. ”

 

Megan më pas iu drejtua audiencës, duke thënë: “Ne duhet të mbrojmë gratë tona me ngjyrë dhe t’i duam ato, sepse në fund të ditës ne kemi nevojë për to. Ne kemi nevojë për të mbrojtur burrat tanë me ngjyrë dhe për t’u mbështetur në ta, sepse në fund të ditës ne jemi lodhur duke parë hashtags për ta “.

 

Reperi gjithashtu bëri referencë të drejtpërdrejtë në çështjen e Breonna Taylor, përmes audios së aktivistes Tamika Mallory duke thirrur Prokurorin e Përgjithshëm të Kentucky Daniel Cameron rreth trajtimit të tij të vdekjes së Taylor në duart e oficerëve të policisë në Louisville. Në klip, Mallory e quan Cameron: “nuk ndryshon nga negrot e shitur që shitën njerëzit tanë në skllavëri”.

 

Muajin e kaluar, protestat që kërkonin drejtësi për Breonna Taylor u ringjallën nga një vendim i jurisë së madhe për të mos akuzuar drejtpërdrejt oficerët e policisë të përfshirë në vdekjen e saj. Më pas, dokumentet nga procedimi privat janë bërë publike, duke zbuluar raporte kontradiktore në lidhje me bastisjen e dështuar të narkotikëve në të cilën ajo u vra./Insajderi.com

Burimi: Dazed Magazine