Një reporter që ndoqi një sallë gjyqi në Manhattan gjatë një zgjedhje të porotës  raport" />

Modelja Gigi Hadid porotë potenciale në gjyqin kundër Harvey Weinstein

Modelja Gigi Hadid është ndër 120 juristët e mundshëm të thirrur në gjyq në procesin gjyqësor kundër producentit të Hollywoodit Harvey Weinstein, shkruan CNN.

Modelja Gigi Hadid porotë potenciale në gjyqin kundër Harvey Weinstein

Një reporter që ndoqi një sallë gjyqi në Manhattan gjatë një zgjedhje të porotës  raportoi që Hadid, e ulur në seksionin e jurisë, tha që ajo takoi ish-producentin e filmit. I pyetur nga gjykatësi nëse ajo mund të ishte e drejtë dhe e paanshme, Hadid u përgjigj: “Po”.

Pasi lexoi listën e dëshmitarëve të mundshëm, gjykatësi pyeti juristët e mundshëm nëse ata njohin dikë në listë. Hadid ngriti dorën dhe tha: “Takova Selma Hayek”.

Hadid është ndër 35 juristët e mundshëm që u kërkohet të plotësojnë një pyetësor të jurisë dhe të kthehen në gjykatë të enjten.

Weinstein, 67-vjeç është në gjyq për dhunimin e një gruaje në 2013 dhe sulmin seksual të një gruaje tjetër në vitin 2006. Ai u deklarua i pafajshëm.

I pyetur se si ndjehej në lidhje me marrjen e statusit të porotës, avokati mbrojtës Arthur Aydal tha që ai nuk dinte për të.