Muzikantët do të humbasin dy të tretat e të ardhurave gjatë vitit 2020

Muzikantët do të humbasin dy të tretat e të ardhurave gjatë vitit 2020

Krijuesit e muzikës do të humbin 65% të të ardhurave të tyre si rezultat i Covid-19, sipas një raporti të ri nga UK Music.

Mbyllja efektive e koncerteve dhe festivaleve do të bëjë që të ardhurat e muzikës live të bien me 85% në vitin 2020.

Pandemia ka sjellë një “goditje katastrofike” në industrinë e muzikës, tha Jamie Njoku-Goodwin e UK Music, me dhjetëra mijëra vende pune në rrezik.

Sidoqoftë, ai tha se muzika ishte “një histori suksesi ndërkombëtar në kohë normale” dhe mund të lulëzojë përsëri.

Ai po fliste ndërsa një raport i Mbretërisë së Bashkuar të Muzikës zbuloi se muzika kontribuoi me 5.8 miliardë £ në ekonominë e MB në 2019.

Organizata, e cila përfaqëson industrinë e regjistruar dhe të muzikës live, tha se të ardhurat u rritën me 11%, dhe eksportet u rritën në një vlerë prej 2.9 miliardë funte./Insajderi.com

BBC News