Ndërron jetë Ken Spears, bashkëkrijuesi i Scooby-Doo

Ndërron jetë Ken Spears, bashkëkrijuesi i Scooby-Doo

Ken Spears, bashkë-krijuesi i serialit vizatimor Scooby-Doo, ka vdekur në moshën 82 vjeç.

Spears, i cili krijoi personazhet e animuar së bashku me partnerin e tij krijues Joe Ruby, vdiq nga komplikimet nga demenca e trupit Leëy.

Shfaqja e tyre origjinale, Scooby Doo, Ku je!, u zhvillua vetëm për dy seri nga 1969-1970, por krijoi një model që pjell 50 vjet histori.

Vdekja e Spears vjen tre muaj pas asaj të bashkë-krijuesit të tij, Ruby.

Djali i tij Kevin konfirmoi për Hollywood Reporter se Spears vdiq në Los Angeles të premten.

Presidenti i Warner Bros Sam Register tha në një deklaratë: “Warner Bros Animation është  pikëlluar kur mëson për vdekjen e Ken Spears dhe ne u dërgojmë mendimet tona më të ngrohta të dashurve të tij”.

“Ai ishte një novator i vërtetë në industri, dhuratat e të cilit, të humorit dhe tregimit vazhdojnë të kënaqin audiencat”.

“Ju nuk mund të gjeni një ekran në botë që nuk ka luajtur një version të Scooby-Doo. Ne vazhdojmë të frymëzohemi nga puna e tij në Warner Bros. Animation dhe jemi të nderuar të vazhdojmë me trashëgiminë e personazheve të tij të dashur”./Insajderi.com

BBC News