Netflix largon Dave Chappelle pasi komediani u ankua ndaj platformës

Netflix largon Dave Chappelle pasi komediani u ankua ndaj platformës

Netflix ka hequr episodat Dave Chappelle të viteve 2000 pasi ai u ankua se nuk po paguhej si pjesë e marrëveshjes që ajo të transmetohej.

Shfaqja e Chappelle u transmetua për herë të parë në Comedy Central nga 2002 në 2006.

Por në ekstrakt nga një shfaqje e fundit e ngritjes që ai postoi në Instagram, ai pretendoi se ai “kurrë nuk u pagua” për honoraret pas shfaqjes origjinale të shfaqjes.

Ai e qortoi kompaninë mëmë të Comedy Central ViacomCBS për vazhdimin e shfaqjes në dispozicion në HBO Max.

“Njerëzit mendojnë se kam fituar shumë para nga Chappelle’s Show”, tha 47-vjeçari. “Kur u largova nga ai shfaqje nuk u pagova kurrë”.

Ai pretendoi se ishte “i dëshpëruar” kur nënshkroi kontratën e tij origjinale dhe se kushtet e saj nënkuptojnë ViacomCBS dhe palët e tjera mund të ritransmetojnë Chappelle’s Show pa qenë i detyruar ta paguajnë atë.

“Unë zbulova se këta njerëz po transmetonin punën time dhe ata kurrë nuk kishin pse të më pyesnin mua ose kurrë nuk duhet të më tregonin,” tha ai. “Dhe e gjitha është legale sepse kam nënshkruar kontratën”./Insajderi.com

BBC News