Një bluzë e Jay-Z ofendon komunitetin islam

Një bluzë e Jay-Z ofendon komunitetin islam

Jay-Z u pa i veshur me një bluzë që shfaqte Xhaminë Riyadha të Lamut, ndërsa dilte nga një restorant në Kaliforni, njofton Insajderi.

Fotot u ndanë më pas nga dizajneri Zeddie Loky në rrjetet sociale i cili me prejardhje është nga Kenia.

Sipas CNN, më 3 prill, Xhamia Riyadha postoi një letër për Loky në faqen e saj në Facebook, duke thënë se komiteti i menaxhimit dhe adhuruesit ishin “të shqetësuar dhe në të vërtetë ndihen të fyer” nga fotot e Jay-Z të veshur me bluzë, e cila përmban një imazh të gjelbër të xhamia në një sfond të bardhë, me fjalën “Lamu” të shtypur mbi të.

“Të jeni të sigurt, ne as nuk e konsiderojmë një nder as privilegj për Xhaminë Historike dhe Themeluesin e saj Habib Sëaleh”, shkruhet në letër.

“Kur bartësit e këtyre bluzave përfundojnë në bare, klube dhe në të gjitha llojet e nyjeve sakrilegjike, sigurisht që është një fyerje e respektit dhe dinjitetit shpirtëror ndaj të gjithë atyre që respektojnë Xhaminë, Themeluesin e saj dhe Komunitetin e Përgjithshëm Mysliman brenda dhe jashtë Lamut”.

Letra i bëri thirrje Loky-t që “të tregojë respekt për Xhaminë duke” hequr Portretin e Xhamisë”. /Insajderi.com