Një kryevepër e rrallë e Van Gogut shitet për miliona euro

Një kryevepër e rrallë e Van Gogut shitet për miliona euro
Burimi i fotografisë: Christian Hartmann / Reuters file

Një pikturë e rrallë nga Vincent Van Gogh u shit në ankand të enjten nga Sotheby’s Paris për 13.1 milionë euro, NBC News, transmeton Insajderi.

Shitja e ” Street Scene in Montmartre” ishte pritur me shumë entuziazëm pasi ishte një nga pikturat e pakta nga mjeshtri impresionist holandez që kishte qenë ende në duar private. Shtëpia e ankandit kishte pritur që ajo të shitej për midis 5 milionë euro dhe 8 milionë euro.

Sotheby’s tha se vepra kishte mbetur në të njëjtën koleksion familjar për më shumë se 100 vjet, larg vëmendjes së publikut. /Insajderi.com