Një pitbull në videoklipin e saj e vuri Rita Orën në qendër të kritikave

Një pitbull në videoklipin e saj e vuri Rita Orën në qendër të kritikave

Rita Ora është kritikuar nga PETA për paraqitjen e një qeni me veshë të prerë në videoklipin e saj të ri për këngën “Bang” në bashkëpunim me David Guetta, Imanbek dhe Gunna, njofton Insajderi.

Në videoklipin e filmuar në Bullgari, këngëtarja ecën përgjatë një rruge kur një person i maskuar shihet duke mbajtur qenin pitbull në një litar.

Drejtoresha e bamirësisë së kafshëve Elisa Allen u ka bërë thirrje personave të famshëm që të dekurajojnë praktikën ‘mizore’ pasi ajo deklaroi: ‘Gjymtimi i kafshëve për kotësi është i papranueshëm’.

Gjymtimi i veshëve, është në kundërshtim me ligjin në Mbretërinë e Bashkuar nën Aktin e Mirëqenies së Kafshëve nëse nuk kryhet për arsye mjekësore, por aktualisht nuk është e paligjshme të importosh ata që janë gjymtuar tashmë nga vendet e tjera.

Elisa tha në një deklaratë për MailOnline: “Veshët e qenve janë aty për një qëllim dhe ata duhet t’i përdorin si antena drejtuese”.

“Prerja e veshëve është një gjymtim i dhimbshëm që përdoret më së shpeshti për luftëtarët e qenve për të parandaluar që një kundërshtar të kapë veshët – nuk ka vend në një shoqëri të civilizuar, njerëzore”.

“Kjo përfshin prerjen e shumicës së veshit, jashtëzakonisht të ndjeshëm të qenit në një formë të panatyrshme dhe djallëzore për arsye estetike”.

“Qentë flasin me shokët e tyre njerëzorë dhe qentë e tjerë duke përdorur veshët e tyre, kështu që shkatërrimi i tyre jo vetëm që është traumatik, por gjithashtu u heq atyre forma jetësore të shprehjes, komunikimit dhe ekuilibrit”.

Prerja e veshit, e cila daton mijëra vjet më parë, fillimisht ishte kryer tek qentë që punonin për të parandaluar rrezikun e infeksionit të veshit dhe rreziqe të tjera të mundshme shëndetësore. /Insajderi.com