Një zine e re e modës po mbledh fonde për komunitetin trans në Hungari

Një zine e re e modës po mbledh fonde për komunitetin trans në Hungari

Në vitin 2020, 350 transgjinorë janë vrarë deri më tani, duke e bërë atë vitin më të rrezikshëm që nga fillimi i këtyre statistikave.

Me persekutimin kundër komunitetit LGBTQ + dhe veçanërisht njerëzit trans në rritje në të gjithë botën, një prej vendeve që vuan nga kjo gjë është Hungaria.

Në fillim të këtij viti, qeveria e krahut të djathtë miratoi ligje që ndaluan njerëzit trans të bënin tranzicionin legal brenda vendit, përpara se të futet gjithashtu legjislacioni i mëtejshëm që ndalon çiftet bejte të birësojnë fëmijë.

Pas lajmit demoralizues, projektuesi hungarez Fabian Kis-Juhasz ka bashkuar forcat me fotografen Hanna Redling për të krijuar një zine të re mode.

Me titull Audicioni, zina vë në dukje një numër të grave trans që jetojnë në Hungari, të gjitha janë të veshura në koleksionin e kampit SS21 të Kis-Juhasz. Krahas pamjeve, zine eksploron temat e performancës dhe feminitetit, dhe shpjegon situatën e rëndë në vendin e tyre dhe persekutimin me të cilin përballen çdo ditë.

Përveç përhapjes së ndërgjegjësimit për krizën në Hungari, 100 përqind e fitimeve nga Audition do të shkojnë direkt në Transvanilla, një organizatë që mbështet njerëzit trans në rajon./Insajderi.com

Dazed Magazine