NUS paralajmëron rritje të ankthit mes studentëve për shkak të masave kufizuese të Covid

NUS paralajmëron rritje të ankthit mes studentëve për shkak të masave kufizuese të Covid

Unioni Kombëtar i Studentëve (NUS) ka paralajmëruar se në shumë universitete, kufizimet e Covid për ata që jetojnë në kampus është duke pasur një ndikim serioz në shëndetin mendor të studentëve.

Gjatë muajit të fundit, mijëra studentë të universitetit janë detyruar të vetë-izolohen ndërsa rastet e koronavirusit rriten në MB. Që nga 10 tetori, 10,000 studentë janë infektuar me COVID, nga katër universitete  Nottingham, Manchester, Northumbria dhe Newcastle që përbëjnë gjysmën e rasteve.

Shumë studentë po protestojnë kundër kushteve të tyre duke postuar shenja në dritaret e tyre, të tilla si, “Shëndeti mendor është i pari. Na lini të dalim jashtë “dhe” dërgoni foto nudo, marihuanë dhe ushqim “.

Në një deklaratë me email për Dazed, një zëdhënës i Departamentit të Arsimit tha se qeveria ishte “duke mbështetur universitetet për të siguruar një përzierje të mësimit në internet dhe ligjëratave të zakonshme, në mënyrë që të jenë të sigurt nga epidemia COVID”.

Ata shtuan: “Qeveria pret që universitetet të vazhdojnë të ofrojnë një përvojë akademike me cilësi të lartë dhe ne e dimë që shumë institucione kanë punuar për të siguruar që kurset të jenë të përshtatshme për qëllime.”

Qeveria i hoqi përgjegjësinë duke pohuar se “universitetet janë autonome” dhe se “ekziston një proces i vendosur për studentët me shqetësime në lidhje me arsimimin e tyre”. Ata nuk shtjelluan më tej se cilat janë këto procese në të vërtetë.

Muajin e kaluar, sekretari i shëndetësisë Matt Hancock sugjeroi që studentët mund të kthehen në shtëpi për Krishtlindje, në mënyrë që të zvogëlohet përhapjen e Covid. Megjithatë, pas një mllefi masiv, sekretari i arsimit, Gavin Williamson, përcaktoi një plan për të lejuar studentët të ishin me familjet e tyre gjatë periudhës festive./Insajderi.com