Orët e xhepit të John Lennon dhe Andy Warhol dalin në ankand në vlerë prej 40 mijë dollarësh

Orët e xhepit të John Lennon dhe Andy Warhol dalin në ankand në vlerë prej 40 mijë dollarësh

Dy orë xhepi prej ari të bardhë 14K që dikur i përkisnin John Lennon dhe Andy Warhol po dalin në ankand.

Shtëpia e ankandeve Phillips vlerëson se orët e kombinuara do të arrijnë midis $ 20,000- $ 40,000.

Ankandi, duke u zhvilluar në 12 Dhjetor, vjen në prag të 40 vjetorit të vdekjes së Lennon. Warhol gjithashtu ndërroi jetë në vitet 1980 pasi pësoi arrest kardiak pas operacionit të fshikëzës së tëmthit.

“Historia e këtyre dy orëve është veçanërisht interesante”, tha Paul Boutros, Shefi i Watches i Phillips, Americas për Page Six Style të Martën. “Warhol dhe Lennon ishin miq të ngushtë në Nju Jork të viteve 1970 dhe dikur u fotografuan së bashku në Record Plant. Çdo orë u ofrua fillimisht nga pronat e tyre në ankandet në vitet 1980 në Nju Jork. Poseduesi i tanishëm i këtyre dy orëve pa atë foto dhe u magjeps aq nga ajo saqë iu përkushtua bashkimit të këtyre dy orëve.

Fotoja e Bob Gruen e vitit 1972 e Lennon dhe Warhol në Record Plant do të shoqërojë orët në shitje.

Ora e Lennon është gjithashtu domethënëse sepse ai nuk dihej të zotëronte shumë orë.

“John Lennon rrallë ishte fotografuar i veshur me një orë dhe pasi ai ndërroi jetë, Yoko Ono nxori në ankand disa nga sendet e tij personale, duke përfshirë këtë orë xhepi, të bërë nga E. Hoëard Ëatch Co. me bazë në Boston,” tha Boutros.

“Ishte ora e vetme për burra e përfshirë në ankand, dhe për këtë arsye është e vetmja orë për burra me origjinë‘ John Lennon ‘që është ofruar ndonjëherë për shitje, duke e bërë atë me të vërtetë të jashtëzakonshme”,/Insajderi.com

PageSix