Paris Hilton feston ‘zbulimin e selfie-ve’ me Britney Spears

Paris Hilton feston ‘zbulimin e selfie-ve’ me Britney Spears

Në fillim të këtij viti, ndarja e selfieve në Instagram ishte ndërlidhur me një jete më të lumtur, megjithëse mund të nënkuptojë gjithashtu se jeni narcizist. Sido që të jetë, sipas Paris Hilton, është ajo që ne duhet ta falënderojmë (ose ta fajësojmë) për selfie-t.

Në vitin 2017, Hilton deklaroi se ajo shpiku selfien me Britney Spears deri në vitin 2006 dhe dje ajo shkroi në Twtter për të festuar 14 vjetorin e ngjarjes historike. “14 vjet më parë, Britney Spears dhe unë shpikëm selfin”, shkruan ajo. “# LegendsOnly.”

Ndërsa është e pamohueshme që Hilton dhe Spears janë legjenda (dhe se e para ndoshta kontribuoi në popullaritetin e selfie-ve në mes të viteve 00 të epokës së Blackberry) shumë veta e kundërshtuan pretendimin e saj për shpikjen e selfie-t.

Nën postimin e saj të festimit, përdoruesit e Twitter citojnë shembuj të mëparshëm duke filluar nga Madonna në Desperately Seeking Susan (1985), në selfie hapësinore të Buzz Aldrin në 1966, e cila u ankandua për më shumë se 40,000 £ në fillim të kësaj jave.

Njohësit e vërtetë të selfies e ndjekin praktikën që nga 1839, kur kimisti dhe pioneri i fotografisë Robert Cornelius bëri një autoportret duke hequr kapakun e lentes së kamerës së tij dhe duke e kthyer kah korniza. Por a ishte ai faqe me faqe me Britney Spears? Jo.

Paris Hilton kohët e fundit ka punuar në kthimin e saj në muzikë me single-in e ri “I Blame You”, duke provuar dorën e saj si artist dhe duke u përpjekur të gjurmojë një nga kopjet e rreme të Banksy të albumin e saj debutues 2006, Paris./Insajderi.com

Dazed Magazine