Parku argëtues japones shpalos skulpturën gjigande me përmasa reale të filmit “Godzilla”

Parku argëtues japones shpalos skulpturën gjigande me përmasa reale të filmit “Godzilla”

Një park argëtues japonez ka shfaqur atë që është statuja e parë e përhershme në botë me madhësi reale të Godzilla’s.

Instalimi në Ishullin Awaji, pranë qytetit të Kobe, ka përmasa prek 23 metra dhe u ofron vizitorëve mundësinë për të hipur në një zinxhir direkt në gojën e Godzilla.

Madhësia kolosale e kafshës është një nga tërheqjet më të mëdha të saj dhe shikuesit e filmave kanë vërejtur një rritje të viteve.

Godzilla ishte fillimisht i gjatë 50 metra por u qëllua në 120 milion në filmin e vitit të kaluar Godzilla: King of the Monsters.

Një tifoz nga Tajvani dokumentoi ndryshimin e madhësisë së kafshës në ekran, në një foto të botuar në revistën Newsweek.

Ndërsa atraksioni i ri në ishullin Awaji është më i vogël se versionet e filmit, prapë është është më e madhe se tendencat e tjera për të imituar këtë film. Për krahasim, koka e famshme Godzilla në ndërtesën Toho në Tokio, është e gjatë vetëm rreth 12 metra./Insajderi.com