Pasojat e mungesës së jodit në organizmin tuaj

Pasojat e mungesës së jodit në organizmin tuaj

Nëse flokët filluan të përkeqësohen dhe lëkura juaj është më e tharë, ky mund të jetë sinjali i parë që trupi juaj është në deficit me jod.

Për shkak se rregullon nivelin e hidratimit të lëkurës, jodi forcon dhe rigjeneron folikulin e flokëve.

Nëse ju keni filluar papritur të fitoni peshë, alarmi për të vizituar një mjek dhe për të përcaktuar nëse keni mungesë jodi është edhe më i fuqishëm, transmeton KosovaPress.

Çfarë tjetër është një tregues se keni këtë problem?

-Ndiheni të lodhur

– Keni filluar të harroni

– Jeni në depresion dhe në ankth

– Keni ngërçe në qafë

– Keni rrahje të ngadalësuara të zemrës

– Nuk arrini të mbeteni shtatzënë.