Përfitimet shëndetësore të lakrës

Përfitimet shëndetësore të lakrës

Lakra është një kurë shumë efektive dhe e përballueshme për shumë probleme shëndetësore.

Ajo përmban deri në 42 miligramë vitaminë C, vitaminë A, acid folik dhe minerale të tilla si magnez, hekur, fosfor, kalcium, kalium dhe natrium.

Ka shumë lloje të lakrës dhe më të njohura janë lakra e bardhë dhe e kuqe. Më e efektshme është e kuqja, e cila është deri në shtatë herë më shumë medicinale sesa e bardha, dhe ngjyra e saj tregon praninë e përbërësve të lidhjeve antocianina.

Lakra është më e mirë për t’u ngrënë e papërpunuar ose e gatuar për një kohë të shkurtër. Ajo vepron si një parandalues kundër kancerit, përmirëson tretjen, ka veti antiinflamatore, forcon imunitetin, lehtëson depresionin dhe ankthin, përmirëson përqendrimin dhe ndihmon te sëmundjet e frymëmarrjes.