Përfitimet shëndetsore të masazhës së veshëve

Përfitimet shëndetsore të masazhës së veshëve

Covid-19 dhe izolimi kanë bërë shumë prej nesh të përjetojmë ankth, stress, kokëdhimbje, lodhje dhe pakënaqësi të tjera fizike që na bëjnë më pak produktiv.

Një masazh i lehtë i veshëve, besoni ose jo është një prej mënyrave me të cilat do të përfitojë shëndeti juaj mental dhe fizik. Më posht po listojmë disa prej përfitimeve nga ky masazh

  • Reduktimi i dhimbjeve të muskujve – sipas studimit masazha mund të zvogëlojë dhimbjet kronike të shpinës.
  • Zvogëlimi I stresit dhe ankthit – nëse ndjeheni të stresuar, në panik, të paqetë apo të irrituar, masazha do të ju qetësojë për një kohë të shkurtë.
  • Migrena dhe kokëdhimbja – në vend se të merrni pilula provoni të masazhoni veshët dhe kokën tuaj. Kombinojeni me çaj mente.
  • Humbja e peshës – Përpos dietave dhe ushtrimeve kjo është një prej truqeve të vogla që përshpejton metabolizmin.
  • Pagjumësia – Një mendje e relaksuar nuk e ka të vështirë të bie në gjum. Stimulimi i veshëve ka efekt relaksues në trup dhe mendje.