Princ Harry dhe Meghan Markle nuk pranohen si shtetas nga Kanadaja

Princ Harry dhe Meghan Markle nuk pranohen si shtetas nga Kanadaja

Pas vendimit të papritur të Princit Harry dhe Meghan Markle për t’u larguar nga familja mbretërore, duket se kanë nisur problemet për çiftin.

Pasi të bëheshin të pavarur financiarisht, plani i dyshes ishte të zhvendosej në Kanada.

Mirëpo, duket se plani është prishur pasi Kanadaja nuk i ka pranuar si shtetas Meghan dhe Harry-n.

Sipas “Mail”, plani i tyre për të jetuar në Kanada shkel ligjet.

Si përgjigje e njoftimit të papritur të një plani të paqartë dhe evolucionar për Dukën dhe Dukeshën e Sussex (Princi Harry dhe Meghan) të transferohen në Kanada duke mbetur pjesë e Familjes Mbretërore, përgjigjja e qeverisë  së Trudeau duhet të jetë e thjeshtë dhe e përmbledhur: “JO.

Jeni të mirëpritur të vizitoni vendin, por për aq kohë sa jeni mbretër .Kanadaja nuk mund t’ju lejojë të vini të qëndroni pasi prish një tabu kushtetutuese të pashprehur,”- shkruhet në artikullin e publikuar.

Meghan dhe Harry ende nuk kanë reaguar pas këtij lajmi dhe s’dihet se ç’vendim do të marrë çifti pas këtij njoftimi.