Protagonistët e filmave që fituan Oscarin në 25 vitet e fundit

Protagonistët e filmave që fituan Oscarin në 25 vitet e fundit

Fitimi i çmimit Oscar është arritja më e madhe e aktorëve në botë.  Një çmim i tillë nënkupton futje në histori të filmit ndërkombëtar.

Në prag të ndarjes së çmimit Oscar për vitin 2016, Insajderi sjellë 25 aktorët që fituan këtë cmim për rolin e tyre kryesor në film.

Në këtë listë bëjne pjesë aktorët e famshëm si Jodie Foster, Helen Hunt, Julia Roberts dhe Jennifer Lawrence,/Insajderi

Në vitin 1991- aktorja Kathy Bates – në filmin “Misery”
1992- Jodie Faster –  “The Silence of the Lambs”
1993- Emma Thompson-  “Howards End”
1994- Holly Hunter-  “The Piano”|
1995-Jessica Lange- “Blue Sky”
1996-Sussana Sarandon- “ The Rocky Horror Picture Show”
1997- Frances McDormand- “Fargo”
1998-Helen Hunt- “As good as Gets”
1999-Gëyneth Paltroë- “Shakespeare in Love”
2000-Hilary Swank-  “The Gift”
2001-Julia Roberts-  “Erin Brockovich”
2002-Halle Berry-  “Monster’s Ball”
2003-Nikole Kidman-  “The Hours”
2004-Charlize Theron-  “Monster”
2005-Hillary Swank-  “Million Dollar Baby”
2006-Reeese whitherspoon-  “Walk The Line”
2007-Helene Mirren- “The Queen”
2008-Marion Cotillard-  “La Vie en Rose”
2009-Kate Winslet – “The Reader”
2010-Sandra Bullock- “The Blind Side”
2011-Natalie Portman – “Black Sëan”
2012- Meryl Streep-  “The Iron Lady”
2013- Jennifer Lewrence- “Silver Linings Playbook”
2014- Cate Blanchett- “Blue Jasmine”
2015- Julianne Moore- “Still Alice”.