Pse shumë personazhe të filmave të animuar janë ngjyrë të verdhë?

Pse shumë personazhe të filmave të animuar janë ngjyrë të verdhë?

Çfarë ju sjell në mendje ngjyra e verdhë? Ndoshta diellin, gjethet e ndritshme të vjeshtës ose diçka më abstrakte, si ndjenjën e gëzimit ose optimizmit. Nëse vazhdoni të mendoni për këtë, disa personazhe vizatimorë me shumë gjasë t’ju vijnë në mendje, thjesht sepse ka kaq shumë prej tyre, si Pikachu, SpongeBob SquarePants, Simpsons dhe shumë më tepër.

Duke qenë një nga ngjyrat kryesore (së bashku me blu dhe të kuqe), e verdha është shumë e dallueshme. Në fakt, këto tre ngjyra janë shembuj ekstremë të ngjyrave të kundërta, dhe sa më larg në spektër që një ngjyrë e dhënë të jetë nga ngjyrat kryesore, aq më pak intensive është.

Sidoqoftë, ngjyrat kryesore të përdorura në ekran (televizioni, natyrisht, përfshihet në këtë) janë e kuqja, jeshilja dhe bluja, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Në këtë skemë ngjyrash, e verdha dhe bluja janë në anët e kundërta të spektrit, duke e bërë njëra-tjetrën të dallohet më shumë. Ka kuptim që e verdha të përdoret për karaktere të dukshme dhe të ndritshme.

Aspekti psikologjik i ngjyrës së verdhë.

Tradicionalisht, e verdha shoqërohet me lumturi dhe gëzim (ju kujtohet Pixar’s Inside Out?). Kjo është provuar nga hulumtimi, i cili zbuloi se shumica e pjesëmarrësve (72%) përmendën të verdhën si pozitive, dhe vetëm 0.5% e të anketuarve menduan se ishte negative. Kjo karakteristikë e së verdhës e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për personazhe të gëzueshëm.

Është shumë e dallueshme.

Siç e kemi përmendur tashmë, ngjyrat kryesore janë shumë të dallueshme. Por akoma, edhe midis tyre, e verdha e merr tortën si më e dukshme, pasi është ngjyra më e dukshme në dritë të dobët dhe e dyta më e dukshme gjatë ditës. Është e dallueshme edhe për njerëzit me disa forma të verbërisë së ngjyrave. /Insajderi.com