Qeveria franceze ka vendosur shtetrrethim për 46 milion banorë

Qeveria franceze ka vendosur shtetrrethim për 46 milion banorë

Qeveria franceze po vendos një shtetrrethim në dy të tretat e vendit, 46 milion njerëz, nga e premtja në mbrëmje për gjashtë javë, pas një rekord 41,622 infeksionesh të reja me Covid në një ditë.

Totali i infeksioneve në epidemi tani ka kaluar një milion. Në Evropë, vetëm Spanja dhe Rusia e kanë arritur këtë numër.

Një javë më parë, ora policore në mbrëmje u prezantua në Paris dhe tetë qytete të tjera franceze. Tani 38 zona të tjera do të kenë shtetrrethim nga ora 21:00 deri në 06:00.

Pjesa më e madhe e Evropës ka infeksione në rritje.

Sllovakia do të vendosë një bllokim të pjesshëm për një javë nga e shtuna, duke lejuar vetëm udhëtime në punë, pazar për gjërat e domosdoshme dhe shkollë për fëmijët më të vegjël.

Bllokimet e reja kanë hyrë në fuqi në Republikën Çeke dhe Republikën e Irlandës.

Ka gjithashtu norma të larta infektimi në Belgjikë, Spanjë dhe Itali, duke vënë nën presion të madh shumë spitale./Insajderi.com

Burimi: BBC News