Reservoir Dogs inspiron një serial televiziv nga Taika Waititi

Reservoir Dogs inspiron një serial televiziv nga Taika Waititi

Taika Waititi ka njoftuar se shfaqja e tij e re komike gjysmë ore, e titulluar Reservation Dogs, është zgjedhur nga FX. Bashkë-shkruar nga krijuesi i Jojo Rabbit, së bashku me kineastin vendas Oklahoman Sterlin Harjo, seriali “ndjek katër adoleshentë vendas në Oklahoma rurale që kalojnë ditët e tyre duke bërë krim… dhe duke e luftuar atë”.

Nëse emri i serialit ju duket i njohur, kjo është për shkak se me sa duket merr frymëzim nga filmi debutues i Quentin Tarantino, Reservoir Dogs. Përveç titullit dhe ngjashmërive të përgjithshme të komplotit, kjo lidhje është bërë e qartë nga filmi i parë promovues i kastit të FX (D’Pharaoh Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Paulina Alexis dhe Lane Factor) të veshur me kostume të zeza dhe kravata që të kujtojnë filmin e Tarantino’s.

“Unë jam shumë krenar që jam pjesë e diçkaje që amplifikon zërat autoktonë dhe veçanërisht krenar që po e bëj me vëllain tim Sterlin Harjo”, shkruan Waititi në një mbishkrim në Instagram të shoqëruar me imazhin.

Waititi gjithashtu ka folur më parë kundër racizmit kundër polinezianëve dhe Maoreve në vendin e tij të Zelandës së Re, në një bisedë të vitit 2018 me Orkestrën e Panjohur Mortal për Dazed./Insajderi.com

BBC News