Rihapet rasti i akuzës për dhunim nga Gérard Depardieu

Rihapet rasti i akuzës për dhunim nga Gérard Depardieu

Një grua që akuzoi aktorin francez Gérard Depardieu për përdhunimin e saj ka hedhur poshtë ankesën e saj, duke shkaktuar rihapjen e hetimit kundër tij.

Akuzuesja, e identifikuar vetëm si një aktore në të 20-at e saj, tha se 71-vjeçari Depardieu e përdhunoi dhe sulmoi atë në dy raste në shtëpinë e tij në Paris në gusht 2018.

Çështja u anulua vitin e kaluar pasi prokurorët përmendën mungesën e provave, raporton Guardian. Por në Francë, një çështje e rishikuar pothuajse gjithmonë rezulton në shqyrtimin e saj nga një gjyqtar hetues, gjë që po ndodh tani.

Avokati i Depardieut i tha AFP se ai nuk ishte njoftuar në lidhje me çështjen, por e quajti atë një “jo-ngjarje, pasi është një vendim automatik”.

Avokati i gruas, megjithatë, tha se klienti i saj “ka rikthyer besimin e saj në sistemin e drejtësisë dhe mbetet në dispozicionin e saj për hapat e ardhshëm në hetim”.

Në rastin e përdhunimit të pretenduar, raportet thanë se Depardieu e kishte marrë aktoren “nën mbrojtjen e tij” dhe i kishte dhënë këshilla për karrierën e saj. Ajo tha se sulmet e tij ndodhën gjatë provave joformale për një shfaqje teatri./Insajderi.com

Burimi: Jezebel