fbpx

Sa herë është normale të urinoni gjatë ditës?

Sa herë është normale të urinoni gjatë ditës?

Se sa herë duhet të urinoni gjatë ditës, përkatësisht gjatë 24 orëve varion nga sasia e lëngjeve që konsumoni dhe nga disa faktorë të tjerë.

Sipas ekspertëve një person në kushte normale duhet të urinojë 6-7 herë brenda 24 orëve. Mirëpo ata tregojnë se disa faktorë sic është mosha, sasia e lëngjeve të konsumuara, shtatëzania, ndonjë sëmundje apo barna kanë gjithashtu ndikim.

Gjithsesi, nëse e vëreni se keni nevojë më të shpeshtë të shkoni në tualet, keni djegie gjatë urinimit apo dhimbje në regjionin e pelvikut, atëherë mund të jeni duke vuajtur nga ndonjë infeksion I traktit urinar dhe duhet të konsultoheni me ndonjë mjek