Sa shpesh dhe ku duhet ta pastroni beben?

Sa shpesh dhe ku duhet ta pastroni beben?

Sa shpesh duhet ta pastroni beben? Kjo krejt varet nga ju. Disa bebeve u pëlqen të qëndrojnë në ujë, prandaj pastrimi i shpeshtë i tyre u jep ndjesi relaksuese dhe i argëton. Por, kjo nuk do të thotë se duhet ta pastroni beben çdo ditë.

Nëse bebja është i porsalindur, mjafton ta pastroni dy deri në tri herë për ta mbajtur të pastër. Por, nëse jetoni në zona ku uji nuk është aq i pastër, mbani mend se sasitë e mëdha të ujit munden ta dëmtojnë lëkurën e bebes, transmeton Telegrafi.

Mos harroni që gjatë pastrimit t’ia pastroni bebes fytyrën rregullisht, gjenitalet si dhe ta hiqni çdo njollë nga lëkura e tyre.

Ku duhet ta pastroni beben?

Më së lehtë e keni ta bëni këtë në lavamanin e kuzhinës ose në një paisje adekuate për pastrimin e bebeve.

Mundeni ta përdorni edhe dushin tuaj të madh, por është paksa më e vështirë për ju të përkuleni.