Edhe pse përmbajtja ushqyese e akulloreve ndryshon nga lloji dhe përbërësit, në përgjithësi është një burim i shkëlqyeshëm i energjisë. Akullore është e pasur me karbohidrate, m" />

Sa të shëndetshme janë akulloret?

Sa të shëndetshme janë akulloret?

Edhe pse përmbajtja ushqyese e akulloreve ndryshon nga lloji dhe përbërësit, në përgjithësi është një burim i shkëlqyeshëm i energjisë. Akullore është e pasur me karbohidrate, me rreth 15 gramë në një gjysmë filxhani.

Një porcion gjithashtu përmban rreth 7 gram yndyrë dhe 2 gram proteina, duke e bërë atë një ushqim të pasur me energji, shkruan revista Healthyeating.

Sipas Departamentit Amerikan të Bujqësisë, një gjysmë filxhan akullore me vanilje siguron 137 kalori energji, rreth dyfishi i sasisë së një gjysmë filxhani qumështi. Akullore është një zgjedhje e mirë kur keni nevojë për energji ose nëse jeni duke ndjekur një program për të shtuar peshë.

Për më shumë akullorja është një burim i vitaminave dhe mineraleve.

Një akullore mund të jetë përfitim diete për disa minerale të rëndësishme. Kjo është veçanërisht e pasur me kalcium dhe fosfor, me rreth 10 për qind të ndihmës ushqimore të rekomanduar për të rritur.

Akullorja gjithashtu përmban shumë vitamina, përfshirë vitaminat A, C, D dhe E, si dhe tiamin, dhe vitamina B-6 dhe B-12. Ajo gjithashtu siguron një sasi të vogël të vitaminës K, një faktor i rëndësishëm i koagulimit të gjakut.

Të këqijat e akullores

Akullorja është një ushqim me yndyrë të lartë, pasi ajo duhet të përmbajë më shumë se 10 për qind yndyrë qumështi për të ardhur në formë të ngrire akullore.

Kur niveli i kolesterolit në gjak është tepër i lartë, ai mund të krijojë një pllakë, një depozitë yndyrore në arteriet që ndërhyn me rrjedhjen e gjakut dhe ngre rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe goditjes. /Insajderi.com