Sean Connery mbronte dhunën fizike ndaj grave

Sean Connery mbronte dhunën fizike ndaj grave

Përderisa homazhet për aktorin legjendar Sean Connery vazhduan me ditë pas vdekjes së tij, disa komente të diskutueshme që bëri ylli lidhur me rrahjen e grave u rishfaqën përsëri.

Connery, i cili vdiq javën e kaluar, në mënyrë famëkeqe i tha Playboy në 1965, “Unë nuk mendoj se ka ndonjë gjë veçanërisht të gabuar në lidhje me të rrahurit e një gruaje, edhe pse unë nuk e rekomandoj ta bëni atë në të njëjtën mënyrë që ju do të rrahnit një burrë”.

Ai shtoi se një “shuplakë e hapur” është “e justifikuar” nëse “të gjitha alternativat e tjera dështojnë dhe ka pasur paralajmërime”.

Ai shtoi se “Nëse një grua është një kurvë, ose histerike, ose me mendje të tensionuar vazhdimisht, atëherë unë do ta bëja”.

Disa kritikë shkruan në Tëitter për të kujtuar publikun për deklaratat e kaluara të yllit të James Bond, përfshirë aktorin Bradley Whitford, i cili shkroi në Twitter, “Sean Connery dukej i mrekullueshëm. Të rrahësh gratë nuk është mirë ”.

“Sean Connery ishte një aktor i dashur për shumë njerëz. Ai ishte gjithashtu një abuzues, një misogjinist dhe mbrojtës i dhunës ndaj grave. Sistemi i mundësoi atij që të ketë një karrierë të gjatë dhe të ndritshme. Është mirë ta kritikosh këtë,” shkroi një grua.

Vite pas vërejtjeve të tij fillestare, Connery iu drejtua komenteve të tij gjatë një interviste në vitin 1987 me Barbara Walters, duke thënë se ai ende qëndronte pranë asaj që i tha Playboy.

“Unë nuk e kam ndryshuar mendimin tim . Nëse keni provuar gjithçka tjetër dhe gratë janë mjaft të mira në këtë, të të nxisin”, ​​tha ai për Walters në atë kohë. “Ata duan të thonë fjalën e fundit dhe ju u jepni fjalën e fundit, por ata nuk janë të kënaqur me fjalën e fundit. Ata duan ta thonë përsëri, dhe të futen në një situatë vërtet provokuese, atëherë mendoj se është plotësisht e drejtë “./Insajderi.com

PageSix