Shakespeare’s Globe një prej përfituesit e fondit emergjent qeveritar për arte

Shakespeare’s Globe një prej përfituesit e fondit emergjent qeveritar për arte

Shakespeare’s Globe, Sage Gateshead dhe kompania që qëndron pas Lady Boys të Bangkok janë ndër përfituesit e fundit të fondeve të arteve qeveritare emergjente.

Kopja e teatrit Elizabethan në Londër do të marrë gati 3 milion £ nga Fondi i Kthimit të Kulturës prej 1.57 miliardë.

Hipodromi i Birminghamit, teatri Old Vic i Londrës dhe Baleti Kombëtar Anglez do të marrin maksimumin 3 milion.

Gandey Productions, e cila do të vëjë në skenë Cirkun Shtetëror Kinez dhe Zonjat Djem të Bangkokut, do të marrë më shumë se 1 milion £.

Salla e koncerteve Sage do të marrë 1.8 milion. Në përgjithësi, 35 organizata dhe vende në të gjithë Anglinë do të marrin deri në 3 milion each secila në raundin e fundit të granteve, e cila vlen 75 milion në total. Më shumë se 70% shkojnë në vendet dhe organizatat jashtë Londrës.

Përfituesit e tjerë përfshijnë Teatrin Mayfloëer në Southampton, Newcastle Theatre Royal, Teatrin Norwich, Dulwich Picture Gallery dhe Shakespeare Birthplace Trust në Stratford-upon-Avon.

Gjithashtu në listë janë klubi i natës Fabric në Londër dhe dy kompani pajisjesh – Lights Control Rigging me bazë në Lancashire, e cila ka ndihmuar Ed Sheeran dhe Rita Ora të performojnë dhe Adlib Audio e Merseyside.

Sekretari i Kulturës Oliver Dowden tha se “fondet vitale” do të siguronin të ardhmen e marrësve dhe “mbronin punët e tyre menjëherë”./Insajderi.com

Burimi: BBC News