Shfaqjet pantomimë të Newcastle’s Theatre Royal shtyhen për shkak të Covid

Shfaqjet pantomimë të Newcastle’s Theatre Royal shtyhen për shkak të Covid

Newcastle’s Theatre Royal do të jetë pa pantomimën e Krishtlindjes për herë të parë në 120 vjet pasi shfaqja u shty për shkak të Covid-19.

Qyteti u vendos në nivelin e tretë kur bllokimi mbaroi këtë javë, kështu që vendi nuk ishte në gjendje të hapej.

Meqenëse nuk ka afat kohor për një lëvizje në nivelin e dytë, teatri tha se vazhdimi me Robin Hood nuk ishte “i mundur”.

Udhëheqësit e shtynë shfaqjen deri në prill dhe e përshkruan atë si “një zhgënjim të madh”.

Performancat fillimisht duhej të fillonin më 24 nëntor me shfaqjen me protagonist fituesin e X Factor 2009 Joe McElderry.

Bllokimi kombëtar dhe vendosja pasuese e Newcastle në nivelin më të lartë të kufizimeve i pa ato plane të mbetura “në ajër”.

“Ishte një rrezik për të gjithë. Të fillojmë provat dhe pastaj të ndalemi? Si do të jenë gjërat në janar?” tha shefi ekzekutiv Philip Bernays.

“Në fund menduam ‘le të luajmë të sigurt dhe ta zhvendosim shfaqjen në prill’./Insajderi.com

BBC News